12-05-2015

Biënnale van Venetië 2015

Al sinds 9 mei en nog tot 22 november loopt de 56e editie van de Biënnale van Venetië voor Beeldende Kunsten. Voor zijn 120e verjaardag trekt de Biënnale de toepasselijke kaart van de diversiteit. Het thema luidt “All the World’s Futures” en wil daarmee onze toekomst in de handen van kunstenaars leggen. De Nigeriaans-Amerikaanse hoofdcurator Okwui Enwezor brengt de wereld hier samen. Bezoekers worden uitgenodigd om zich vragen te stellen en in vraag te stellen. Als bezoeker ga je mee op zoek naar wat de wereld vandaag beweging geeft, welke gebeurtenissen maken en veranderen onze wereld. 136 kunstenaars uit maar liefst 89 landen ­­stellen tentoon in de Giardini en in de Arsenale. 




Belgisch kunstenaar Vincent Meersen stelt samen met gastkunstenaars tentoon in het Belgische paviljoen. Zijn project “Personne et les Autres” onderzoekt de geschiedenis en de nasleep van koloniale ontmoetingen.


In het Nederlands paviljoen van Gerrit Rietveld is de tentoonstelling ‘to be all ways to be’ van kunstenaar herman de vries te zien.  Zijn werken onderscheiden zich door de verwerking van materialen en objecten die de vries in en rond Venetië en de lagune verzamelde.


Meer informatie over de Biënnale kan u terugvinden op de officiële website. http://www.labiennale.org


Als u op zoek bent naar de perfecte overnachting in Venetië, dan stellen we u graag onze prachtige loft voor 2 tot 4 personen voor. Deze loft ligt in hartje Venetië en op een boogscheut van de Arsenal. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten