30-01-2015

Verwen jezelf en je geliefde voor ♥ Sint Valentijn ♥


Binnen twee weken is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Valentijn wordt over de hele wereld gevierd op 14 februari. Over het ontstaan van Valentijnsdag gaan verschillende verhalen rond. Maar één ding is zeker, Valentijnsdag is ontstaan in het land van de liefde, Italië!
 
Over Sint-Valentijn zijn geen biografische gegevens bekend. In de 18e eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de Lupercalia, een Romeins vruchtbaarheidsfeest, te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur.

Voor de Romeinen was dit een belangrijk feest. De namen van ongehuwde jonge vrouwen werden in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. 



Verras je graag je geliefde met een Valentijnsweekend in Rome, in Venetië of in een van onze Florentijnse appartementen of geniet je gewoon graag van een romantische Bed & Breakfast. Ontdek ons aanbod!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten