03-07-2015

De Palio van Siena, een belevenis!



Italië is een geliefde vakantiebestemming. Er zijn tal van redenen om voor een vakantie in Italië te kiezen; de rijke cultuur, de prachtige natuur, het aangenaam weer, de heerlijke keuken en lekkere wijnen. Tijdens de zomervakantie vindt een van de grootste en bekendste culturele gebeurtenissen plaats in Siena, de Palio.

De Palio bestaat sinds de 13e eeuw. De verschillende contrade of wijken racen op het prachtige Piazza del Campo. Deze Piazza waar vele straatjes op uitkomen is gekend om haar schelpvorm. 



De Palio kent twee belangrijke data, 2 juli en 16 augustus. Er gaan verschillende rituelen en voorbereidingen aan de race vooraf die op zich al een bezoek waard zijn. Zoals elk jaar was het ook gisteren, 2 juli 2015, een belangrijke en drukke dag. Gisteren mocht de winnende wijk Torre de vaandel opeisen. Vervolgens wordt er dagenlang (zelfs wekenlang) feest gevierd.



Wie de eerste race heeft gemist kan alsnog meevieren of genieten van de voorbereidingen op de tweede race van 16 augustus.

Meer te weten komen over de Palio kan op www.palio.be.

Nog op zoek naar de ideale vakantiewoning in Toscane? Bekijk ons aanbod en aarzel niet ons te contacteren voor een voorstel op maat. 

Vai e torno vincitori ofwel: Ga en kom als winnaar terug!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten