21-01-2015

Tapenade van groene olijven


De olijfoogst heeft een moeilijk jaar gekend, een koude natte zomer heeft geleid tot een slechte oogst. Olijfolie en afgeleide producten kunnen duurder worden. Lees hier de oorzaken van deze slechte oogst.

Wie toch olijven op de kop kan tikken kan zijn eigen heerlijke tapenade van groene olijven maken. In afwachting van de lente, brengt deze tapenade de zon meteen in huis. Een toastje met dit lekkers laat je wegdromen naar Italië.




Ingrediënten (voor 6 personen):
- 200 g groene ontpitte olijven
- 2 filets van ansjovis
- 1 soeplepel kappertjes
- 1 soeplepel olijfolie

Bereiding:
Mix de olijven, de ansjovis en de kappertjes apart. Meng dan de drie gemixte ingrediënten in een kommetje. Voeg er de olijfolie aan toe. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Serveer op gegrilde toastjes.


Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten