De
olijfoogst heeft een moeilijk jaar gekend, een koude natte zomer heeft geleid
tot een slechte oogst. Olijfolie en afgeleide producten kunnen duurder worden. Lees
hier
de oorzaken van deze slechte oogst.
Wie
toch olijven op de kop kan tikken kan zijn eigen heerlijke tapenade van groene
olijven maken. In afwachting van de lente, brengt deze tapenade de zon meteen
in huis. Een toastje met dit lekkers laat je wegdromen naar Italië.
Ingrediënten
(voor 6 personen):
-
200 g groene ontpitte olijven
-
2 filets van ansjovis
-
1 soeplepel kappertjes
-
1 soeplepel olijfolie
Bereiding:
Mix
de olijven, de ansjovis en de kappertjes apart. Meng dan de drie gemixte
ingrediënten in een kommetje. Voeg er de olijfolie aan toe. Bewaar in de
koelkast tot gebruik.
Serveer
op gegrilde toastjes.
Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten